kies op titel  

 

zus & zo


Het verhaal van ZUS EN ZO is losjes gebaseerd op de ‘Drie zusters’ van Tsjechov, maar regisseuse Paula van der Oest (DE TRIP VAN TEETJE, DE NIEUWE MOEDER) gaf een moderne draai aan dit klassieke verhaal.

In ZUS EN ZO maken we kennis met de drie zussen Michelle, Sonja en Wanda. Deze wat uitgebluste dertigers horen dat hun broertje Nino gaat trouwen met zijn nieuwe vriendin Bo, een vijfentwintigjarige wervelwind. Dat lijkt niet in de haak, omdat Nino al jarenlang homo is. Maar wat blijkt? Volgens het testament van hun pa heeft Nino als hij trouwt het alleenrecht op het oude familiehotel Paraiso aan de Portugese kust. Om het hotel niet aan hun neus voorbij te laten gaan doen de drie zussen er alles aan om het huwelijk te voorkomen.

In handen van John Lanting of André van Duin zou dit verhaal een draak van een film opleveren, maar Van der Oest slaagde erin alle valkuilen te omzeilen. Zij maakte van ZUS EN ZO een bijzonder frisse komedie - een heuse Nederlandse feelgood movie. De actrices spelen top, vooral Halina Reijn als de aanstaande bruid en Annet Nieuwenhuijzen als moeder stelen de show. ZUS EN ZO steekt het veelgeprezen ZUSJE van Robert-Jan Westdijk dan ook naar de kroon.

Paula van der Oest | 2001 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: