kies op titel  

 

gimme shelter


GIMME SHELTER is de geruchtmakende concertfilm van de Rolling Stones - inmiddels de grandfathers of rock and roll. De film werd in 2002 volledig gerestaureerd en met vernieuwd geluid uitgebracht.
GIMME SHELTER luidde dertig jaar geleden het einde van het hippie-tijdperk in, zo wil het verhaal. Vier maanden na ‘Woodstock’ sloeg de vlam in de pan tijdens een gratis concert van de Rolling Stones in San Francisco en werd een concertganger doodgeslagen door Hell’s Angels die de orde moesten handhaven. Na deze geweldsuitbarsting bleef de band overigens gewoon doorspelen.
GIMME SHELTER is een documentaire en een muziekfilm in één. Want behalve een registratie van de angst en verwarring die tijdens het concert heerste, laat de film ook een zinderend live-optreden van de Stones zien en geeft hij een bijzonder kijkje in de keuken van de groep. Dit maakt van GIMME SHELTER een nogal ambivalente filmervaring.
Saillant detail: George Lucas, die later beroemd werd met de STAR WARS en INDIANA JONES reeks, was één van de cameramannen van de film.

Albert & David Mayles/Charlotte Zwerin | 1970 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: