kies op titel  

 

travelling birds


TRAVELLING BIRDS komt uit de stal van de Franse documentairemakers die de wereld in 1996 verbaasden met MICROCOSMOS, een film met spectaculaire beelden over het verborgen leven van insecten. MICROCOSMOS gaf dankzij speciale camera’s en veel geduld een verbluffend inzicht in het wel en wee van het dierenleven onder onze voeten.
TRAVELLING BIRDS doet precies hetzelfde, maar dan voor het leven boven onze hoofden: dat van de trekvogels. Twee jaar lang vlogen teams van biologen en camaremensen over de hele wereld allerlei trekvogels achterna: ganzen, eenden, zwaluwen, pelikanen, enzovoorts. Met behulp van kleine camera’s, lichtgewicht vliegtuigjes en ingenieuze vliegers wisten zij de vogels van heel dichtbij in beeld te brengen. Het resultaat tart het voorstellingvermogen: als kijker lijkt het alsof je tussen de vogels meevliegt, zo dicht zit je ze op de huid.
Veel verhaal bevat TRAVELLING BIRDS niet. Maar dat wordt gecompenseerd door de unieke beelden en het hypnotiserende geklapwiek van de trekvogels die boven water, woestijnen, bergen en bossen vliegen. De veelbekroonde natuurdocumentaires van National Geographic Channel worden door TRAVELLING BIRDS met verve overvleugeld.

Jacques Cluzaud/Michel Debats | 2001 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: