kies op titel  

 

lucía y el sexo


De Baskische regisseur Julio Medem brak in 1998 bij het grote publiek door met het prachtige LOS AMANTES DEL CIRCULO POLAR, een ingenieus geconstrueerde film over een man en een vrouw die verliefd zijn maar elkaar nooit zullen ontmoeten. Ook zijn nieuwste film LUCÍA Y EL SEXO is een ‘puzzelfilm’, waarin Medem de kijker een haast onontwarbaar plot voorschotelt.
De film gaat over de jonge Lucía, die dolverliefd wordt op de schrijver Lorenzo. Die is bezig aan een verhaal waarin niet alleen Lucía speelt, maar ook een voormalige pornoster en een vrouw met wie hij een dochter heeft. Op een gegeven moment verdwijnt Lorenzo spoorloos op een eiland in de Middellandse Zee. Lucía gaat naar hem op zoek, waarna een complexe driehoeksverhouding ontstaat met veel seks - die net als in Y TU MAMÁ TAMBIÉN vrij expliciet wordt getoond.
De grote revelatie van LUCÍA Y EL SEXO is hoofdrolspeelster Paz Vega, die voor haar rol een Goya (Spaanse Oscar) won. Haar ster is snel gerezen: ze speelt ook mee in HABLE CON ELLA van Pedro Almodóvar - zie verderop in dit boekje - en wordt al beschouwd als de nieuwe Penelope Cruz. Dat is echter teveel eer voor Cruz, want Vega is een veel betere actrice.

Julio Medem | 2001 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: