kies op titel  

 

kebab connection


De afgelopen jaren wierpen Nederlandse regisseurs zich op multi-culti films als SHOUF SHOUF HABIBI! en HET SCHNITZELPARADIJS. Met succes: door de problematiek van onze multiculturele samenleving te verpakken in een komedie wisten deze films veel publiek naar bioscopen en filmhuizen te trekken. KEBAB CONNECTION kun je zien als de Duitse tegenhanger van HET SCHNITZELPARADIJS.

Centraal in de komedie staat ‘King of Kebab’, een snacktent in een probleemwijk in Hamburg. De snackbar wordt gerund door de oom van de Turks/Duitse Ibo, een jonge regisseur die ervan droomt om als eerste in Duitsland een échte kung fu-film te maken. Bij gebrek aan beter schiet hij echter noodgedwongen reclamefilmpjes. Ibo krijgt een soort Romeo&Julia-relatie met de Duitse actrice Titzi. Als zij zwanger van hem raakt komt de jongeman in de problemen, want dat past niet bepaald in de mores van zijn Turkse familie. Voor wie moet hij vervolgens kiezen?

Dat laatste klinkt ingewikkelder dan het is. KEBAB CONNECTION is namelijk geen al te zware kost, maar in de eerste plaats een luchtige komedie die en passant de integratieproblematiek aanstipt. Het is vooral een vaardig gemaakte film. En dat is eigenlijk geen verrassing, aangezien het script geschreven werd door Fatih Akin – de Duitse regisseur van Turkse komaf die eerder het prachtige GEGEN DIE WAND maakte.

Anno Saul | 2005 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: