kies op titel  

 

pane e tulipani


PANE E TULIPANI is de poëtische titel van een lichtvoetige Italiaanse komedie. Een titel die maar beter onvertaald kan blijven, want het oerhollandse ‘Brood en tulpen’ doet de film geen recht.
PANE E TULIPANI gaat over Rosalba Barletta, een huisvrouw die met haar stereotype Italiaanse macho-man een doorsnee-leventje leidt. Tijdens een familietrip met een bus wordt zij per ongeluk vergeten, waarna ze besluit een kort bezoekje aan Venetië te brengen alvorens naar huis terug te gaan. Die terugkeer wordt uitgesteld als zij de charmante Fernando leert kennen. En wordt zelfs helemaal afgesteld als ze in Venetië haar draai gevonden heeft: een nieuw leven, met nieuwe vrienden en een nieuwe baan bij een bloemenhandelaar. Rosalba?s man laat het er echter niet bij zitten en stuurt een privé-detective op haar af.
Regisseur Silvio Soldini verpakt dit verhaal in een komedie met verrassende wendingen, zonder de clichés die in Hollywood gebruikelijk zijn. Hij gaf bovendien een hoofdrol aan Venetië, een stad die niet eerder van deze kant te zien was.

Silvio Soldini | 2000 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: