kies op titel  

 

mystic river


Ongelofelijk toch, die Clint Eastwood. Van mooie jongen in westerns uit de sixties wist hij zich via een reeks bijzonder foute DIRTY HARRY-films op te werken tot één van Hollywoods meest gerespecteerde regisseurs. Hij won zelfs een Oscar voor het briljante UNFORGIVEN, al leek het daarna allemaal wat minder te worden met zijn producties. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit, want met MYSTIC RIVER lijkt de 73-jarige (!) regisseur weer helemaal terug op zijn oude niveau.

MYSTIC RIVER is een verontrustende en beklemmende thriller over drie (ex-)vrienden met weinig geluk in het leven. Eén van hen, Dave (Tim Robbins), is als jochie ontvoerd door pedofielen en daardoor voor het leven getekend. De ander, Sean (Kevin Bacon), is opgeklommen tot rechercheur maar zit in de penarie door een gestrand huwelijk. De derde, Jimmy (Sean Penn), is op het verkeerde pad terecht gekomen en runt nu als voormalig bajesklant een shabby buurtwinkeltje. De drie mannen komen elkaar weer tegen wanneer het noodlot toeslaat: Jimmy’s tienerdochter wordt vermoord in een park gevonden. Rechercheur Sean wordt op de zaak gezet en alle sporen leiden naar... Dave.

Eastwood en scenarist Brian Helgeland (L.A. CONFIDENTIAL) maakten van MYSTIC RIVER alles behalve een doorsnee-thriller. De film schetst in een rustig tempo alle ontwikkelingen en geeft de acteurs veel ruimte om te excelleren – Sean Penn voorop. De Golden Globes en Oscars lonken weer voor Eastwood.

Clint Eastwood | 2003 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: