kies op titel  

 

mean creek


Kent u Macaulay Culkin? Nee? Houden zo, want het voormalige kindsterretje uit de HOME ALONE-reeks is geen hoogvlieger. Maar gelukkig heeft hij twee broertjes die wél kunnen acteren: de wat jongere Kieran (hoofdrolspeler in het prachtige IGBY GOES DOWN) en de nóg jongere Rory. De laatste steelt als vijftienjarige de show in MEAN CREEK en overvleugelt daarmee met twee vingers in de neus zijn grote broers.

In MEAN CREEK speelt hij de kleine Sam, die op school in elkaar wordt geslagen door de notoire pestkop George. De dikkige George is eigenlijk een heel zielige en eenzame jongen. Desondanks wil Sam’s oudere broer wraak op de pestkop nemen door hem uit te nodigen voor een fake verjaardagsfeestje. Daarbij gaan de puberkinderen een tochtje maken op een verlaten rivier, maar dat wordt een hellevaart als blijkt dat George niet kan zwemmen.

Het opzienbarende aan MEAN CREEK is dat het een kinderfilm is, zij het niet in de klassieke betekenis van het woord. Het is namelijk absoluut een film voor volwassenen, maar toevallig worden alle dragende rollen gespeeld door kinderen. Dat doen ze trouwens erg goed: als kijker word je heen-en-weer geslingerd tussen sympathie en afschuw voor de personages. Ongetwijfeld gaan we dus nog veel horen van Rory Culkin. En hopelijk ook van de zeker zo goede Carly Schroeder, zijn vriendinnetje in deze film.

Jacob Aaron Estes | 2004 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: