kies op titel  

 

in the bedroom


Mag iemand eigen rechter spelen om een moord te wreken? Die vraag staat centraal bij IN THE BEDROOM, het regiedebuut van acteur Todd Field (EYES WIDE SHUT). Een écht antwoord geeft Field niet, maar het levert wel een meeslepende film op.
IN THE BEDROOM begint als een romantische film in een Amerikaans vissersplaatsje, waar de zoon van de lokale huisarts een relatie krijgt met een vijftien jaar oudere gescheiden vrouw met twee kinderen. Dat gaat goed, totdat haar gewelddadige ex opduikt en uit jaloezie de jongen doodschiet. De arts en zijn vrouw krijgen een psychische dreun, die verergert wanneer de moordenaar bij gebrek aan bewijs vrijkomt. Uiteindelijk rest hen slechts één uitweg, vinden ze zelf.
IN THE BEDROOM is een acteursfilm pur sang, met sterke rollen van de Brit Tom Wilkinson (met een onvervalst Amerikaans accent) en Sissey Spacek (die dit keer eens niet in maniertjes vervalt). Het is pijnlijk realistisch om te zien hoe zij als echtpaar langzaam uiteen groeien doordat ze hun rouwverdriet compleet anders verwerken.
Hoewel IN THE BEDROOM in 2001 liefst vijf Oscarnominaties kreeg viel hij niet één keer in de prijzen, en dat blijft zeer onverdiend.

Todd Field | 2001 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: