kies op titel  

 

lust, caution


‘Het zusje van ZWARTBOEK’, zo bestempelden zowel de Filmkrant als filmmagazine Preview de nieuwste film van Ang Lee. Net als ZWARTBOEK is LUST, CAUTION namelijk een spionagethriller die speelt in de Tweede Wereldoorlog. En laten we er maar niet omheen draaien: net als Paul Verhoeven schuwt de Amerikaans/Taiwanese filmmaker seksscènes niet. De titel van zijn nieuwste film spreekt boekdelen.

LUST, CAUTION begint in het Shanghai van 1938, waar de knappe studente annex verzetsstrijdster Wong Chia Chi (Tang Wei) een moeilijke klus moet klaren. Ze krijgt de opdracht aan te pappen met de wat oudere Mr. Yee (steracteur Tony Leung), een hoge politiebons die heult met de Japanse bezetter. De twee krijgen een heftige liefdesrelatie – en dat is precies de bedoeling van de verzetsgroep, want ze willen Yee op een onbewaakt moment uitschakelen. Een inval gooit echter roet in het eten. Totdat het duo elkaar vier jaar later opnieuw ontmoet in Hongkong...

Succesregisseur Lee toont met LUST, CAUTION opnieuw een alleskunner te zijn. Hij maakte niet alleen het familiedrama THE ICE STORM (zijn beste film tot nu toe), maar ook komedies, een kostuumdrama, een blockbuster (THE HULK) en natuurlijk de Oscarwinnaars BROKEBACK MOUNTAIN en CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON. Voor LUST, CAUTION won hij de Gouden Leeuw in Venetië. ‘Lee toont opnieuw een volledige beheersing van zijn vak (...) en levert een geraffineerde, stijlvaste en zwoele film af’, aldus de Volkskrant.

Ang Lee | 2007 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: