kies op titel  

 

pettson & findus


PETTSON & FINDUS is een charmante tekenfilm, gebaseerd op een kinderboekenreeks van de Zweedse schrijver Sven Nordqvist. In zijn boekjes voor kinderen vanaf vier jaar beleven de oude man Pettson en zijn brutale kat Findus allerlei avonturen op het Zweedse platteland. Het grappige is dat Findus met zijn baasje kan praten. En hoewel hij een broek draagt blijft hij een échte kat - dus geen mens in dierengedaante.

In de tekenfilm gaan Pettson en Findus vissen vangen op een bevroren meer, maar komen ze terecht in een sneeuwstorm waardoor ze in een zelfgebouwde iglo moeten overnachten. Om niet in slaap te vallen en niet dood te vriezen vertellen de twee elkaar verhalen over de avonturen die ze samen hebben beleefd. Het zijn stuk voor stuk afgeronde verhaaltjes, waardoor ook de allerjongste kijkertjes hun aandacht erbij kunnen houden.

Vergeleken met de tekenfilms van Disney is PETTSON & FINDUS wat minder gelikt. De film is gelukkig ook minder sentimenteel en moraliserend dan die van Disney, en bevat mooie beelden en grappige dialogen.

Albert Hanan Kaminski | 1999 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: