kies op titel  

 

tri brata


In TRI BRATA vertelt de Kazachstaanse regisseur Serik Aprimov het verhaal van drie jonge broers in een geïsoleerd dorpje in Kazachstan. Zij doden hun tijd op het vervallen station vol roestende stoomtreinen, waar ze wegdromen bij de fantasie-verhalen van de stationsopzichter. Het moderne leven sijpelt er door via de naburige militaire basis, waar straaljagers gestationeerd zijn. Aan de hand van de belevenissen van de drie broers schetst TRI BRATA in korte episodes de teloorgang van het prachtige Kazachstaanse platteland.
Regisseur Aprimov is in Nederland geen onbekende. Vorig jaar wijdde het Rotterdams Filmfestival een retrospectief aan zijn werk, met films als DE LAATSTE HALTE en AKSUAT.
De manier waarop TRI BRATA tot stand kwam is tekenend voor het verval van de vroegere Sovjet-Unie. Vroeger kende Kazachstan een bloeiende filmindustrie, maar Aprimov moest voor deze film het geld bijeen schrapen en lange tijd wachten voor de financiering rond was. Het wachten is echter beloond, want TRI BRATA is een bijzondere film geworden. Of, zoals de Volkskrant schreef: ‘een wonderlijk sprookje, waaruit al het overbodige is weggesneden’.

Serik Aprimov | 2000 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: