kies op titel  

 

à tout de suite


À TOUT DE SUITE is de nieuwste film van Benoît Jacquot, de Franse regisseur die als ‘filmmaker in focus’ centraal stond op het IFFR2005. Vrijwel al zijn werk werd er vertoond, waaronder het veelgeprezen LA FILLE SEULE.

Net als de meeste van zijn films speelt À TOUT DE SUITE zich af in wat Jacquot mental time noemt: een begrensde en voor de kijker te bevatten tijdspanne waarin alle gebeurtenissen plaatsvinden. In dit geval de zomer van 1975, als de 19-jarige kunststudente Lili een amour fou beleeft met een bankrover. Samen ontvluchten ze Parijs en reizen ze via Spanje en Marokko naar Griekenland. Daar spat Lili’s sprookje bij de douane uiteen en vervolgens ziet ze haar vriendje niet meer terug. Maar zij ontpopt zich als een ras-opportuniste en belandt uiteindelijk via-via weer in Parijs.

De in soms gruizig zwart/wit geschoten film pakt je van begin tot eind. Vooral doordat de cameraman (of de regisseur?) haast verliefd lijkt op de jonge hoofdrolspeelster Isild le Besco, die voortdurend close in beeld is. In de wandelgangen wordt Le Besco het Franse antwoord op Scarlett Johansson genoemd. De française is echter al een stap verder, want zij presenteerde zich tijdens het IFFR2005 ook al als schrijver/regisseur van het zeer goed ontvangen DEMI-TARIF.

Benoît Jacquot | 2004 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: