kies op titel  

 

small time crooks


Met SMALL TIME CROOKS leverde Woody Allen in 2000 zijn 31ste film af. Zoals de meeste van zijn producties is SMALL TIME CROOKS een komedie. Een boevenkomedie dit keer.
Allen speelt zelf de rol van Ray Winkler, een stuntelige inbreker die de slag van zijn leven wil slaan. Hij huurt een winkeltje naast een grote bank, die hij via een onderaardse gang wil leegroven. Als dekmantel verkoopt zijn vrouw Frenchy (een heerlijk ordinaire Tracey Ullman) in de winkel zelfgebakken koekjes. De roof loopt natuurlijk faliekant mis, maar de koekjes worden een succes en het echtpaar wordt alsnog erg rijk. Maar dan begint de ellende. In de kringen van de upper class vallen Ray en Frenchy namelijk genadeloos door de mand - ondanks een spoedcursus etiquette en cultuur bij kunsthandelaar David (een rol van Hugh Grant, die zoals gewoonlijk min of meer zichzelf speelt).
Woody Allen bewijst met SMALL TIME CROOKS opnieuw dat hij tot de meest orginele Amerikaanse regisseurs van dit moment behoort. Zijn productietempo is weliswaar hoog, maar bij Allen gaan kwaliteit en kwantiteit gelukkig hand in hand.

Woody Allen | 2000 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: