kies op titel  

 

happy-go-lucky


HAPPY-GO-LUCKY is super-de-luxe. Eindelijk weer eens een Britse komedie waar je onbedaarlijk om kunt lachen en die je tegelijkertijd diep in de menselijke ziel laat kijken.’ Met die woorden begon de Filmkrant de recensie van de nieuwste film van veteraan Mike Leigh (NAKED, SECRETS & LIES), die volgens het blad in topvorm verkeert.

In HAPPY-GO-LUCKY draait alles om Poppy (Sally Hawkins), een thirty-something die samen met een vriendin een appartement huurt in Londen. Poppy is wat je noemt een rasoptimist, die altijd en overal een grap paraat heeft. Zelfs tegenslag beantwoordt ze met een kwinkslag. Poppy werkt als de ideale juf op een school en is immer goedgehumeurd. Terwijl haar privé-leven bepaald niet volmaakt lijkt: ze is alleenstaand en kinderloos. Haar leven neemt echter een wending als haar fiets wordt gejat en ze autorijles gaat nemen. Dan maakt Poppy kennis met rij-instructeur Scott (Eddie Marsan), een wat paranoïde man die het spoor behoorlijk bijster lijkt.

HAPPY-GO-LUCKY werd gemaakt volgens het beproefde recept van Leigh: de regisseur liet zijn spelers maandenlang improviseren voordat hij daadwerkelijk ging filmen. Voor een groot deel wordt de film gedragen door het aanstekelijke spel van hoofdrolspeelster Hawkins (eerder te zien in Leigh’s VERA DRAKE en ALL OR NOTHING). Zij won er afgelopen voorjaar in Berlijn de prijs mee voor de beste actrice, en daar zal het vast niet bij blijven. Met tegenspeler Marsan vormt zij een gouden duo dat de film boven zichzelf doet uitstijgen.

Mike Leigh | 2008 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: