kies op titel  

 

en la ciudad


Na de tobbende Spaanse twintigers van L’AUBERGE ESPAGNOL is in EN LA CIUDAD de beurt aan tobbende Spaanse dertigers. De film van regisseur Cesc Gay toont ons namelijk de complexe liefdesperikelen van een clubje dertigers in Madrid.

Zo maken we kennis met Irene, die haar gezin verlaat en heil zoekt in een lesbische relatie. En zien we docent Tómas, die zijn bed deelt met een minderjarige studente. Of wat te denken van het stel Mario en Sara, die door slippertjes hun relatie aardig weten te ondermijnen. En tot slot is daar Sofia, die zich haar relaties al snel veel mooier voorstelt dan ze in werkelijkheid zijn. Gay weeft hun verhalen behendig door elkaar, wat resulteert in een modern groepsportret tegen de achtergrond van het uitgaansleven van Madrid. De regisseur laat ons daarbij voortdurend meekijken en meeleven met de verschillende hoofdpersonen. Uiteindlijk culmineert dat in een slotacte waarin alle personages gezamenlijk aan de dis zitten en de verhaallijnen samenkomen.

Na Gay’s nogal expliciete en provocerende film KRAMPÁCK is EN LA CIUDAD bepaald andere koek. Een goede tip: de film valt prima te combineren met een diner vooraf, want niet eerder speelden in één film zoveel scènes in restaurants en cafés.

Cesc Gay | 2003 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: