kies op titel  

 

my summer of love


MY SUMMER OF LOVE van de Brits-Poolse regisseur Pawel Pawlikowski werd opgenomen in de prachtige Yorkshire Dales – een streek om verliefd op te worden. Dat laatste gebeurt ook tussen hoofdrolspeelsters Mona en Tasmin, twee meisjes die elkaar bij toeval ontmoeten op het platteland. Ze verschillen als dag en nacht. De grove Mona komt uit een arbeidersmilieu en woont boven een vervallen café. De onhandelbare Tasmin komt uit de upperclass en moet de zomer doorbrengen in het landhuis van haar ouders omdat ze van kostschool is gestuurd.

Maar zoals Britten zo mooi zeggen: opposites attract. De twee worden meer dan bevriend en zoeken steun bij elkaar om de beklemmende buitenwereld te ontvluchten. Niet iedereen kan dat echter waarderen – zeker Mona’s broer Phil niet, een ex-gedetineerde die in de Here is geraakt. Als de zomer ten einde loopt, leidt dit tot een onafwendbare climax.

MY SUMMER OF LOVE lijkt op het eerste gezicht een blauwdruk van HEAVENLY CREATURES, de veelbekroonde film van Peter Jackson. In die film kregen twee pubermeisjes een innige relatie en creëerden ze hun eigen droomwereld. Dat had echter desastreuze gevolgen. MY SUMMER OF LOVE blijft met beide benen op de grond en is daardoor misschien nog wel beter geworden dan Jacksons film. Mede dankzij de jonge actrices Nathalie Press en Emily Blunt, die als Mona en Tasmin overdonderend goed spelen.

Pawel Pawlikowski | 2004 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: