kies op titel  

 

nine queens


Sinds de hype rond onze toekomstige koningin Máxima kijkt Nederland door een roze bril naar Argentinië. Je zou daardoor haast vergeten dat het in dat land een enorme puinhoop is, maar gelukkig zet NINE QUEENS van regisseur Fabián Bielinsky dat beeld weer recht.
NINE QUEENS is een gewiekste film over een oplichtersduo in Buenos Aires. Juan en Marcos bedriegen iedereen – zelfs elkaar – om aan de kost te komen. Met de verkoop van een set peperdure vervalste postzegels (‘Nine queens’ geheten) hopen de twee hun grote slag te slaan, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Keer op keer moeten Juan en Marcos hun plannen aanpassen, zelfs op het moment suprème...
Als kijker wordt je in NINE QUEENS voortdurend op het verkeerde been gezet. Niets is wat het lijkt: denk je in de ene scène alles te begrijpen, wordt het in de volgende scène weer behendig onderuit gehaald. Daardoor roept de film herinneringen op aan illustere voorgangers als OCEAN’S ELEVEN en bovenal de oplichtersklassieker THE STING. Een ijzersterk debuut van Bielinsky.

Fabián Bielinsky | 2000 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: