kies op titel  

 

personal velocity


PERSONAL VELOCITY klinkt als de titel van de eerste de beste race-film uit Hollywood. Maar niets is minder waar: de film is een kleinschalig drieluik over drie vrouwen in New York die op een keerpunt in hun leven staan. Dat doet misschien weer denken aan SEX IN THE CITY, maar ook daarmee heeft deze film niets van doen. PERSONAL VELOCITY is veel realistischer, en anders dan bij die TV-serie draait het hier om échte issues.

Het eerste verhaal gaat over Delia (Kyra Sedgwick), die met haar kinderen wegvlucht bij haar echtgenoot omdat hij haar jarenlang heeft mishandeld. De rauwe beelden waarin dit deel geschoten is maken dat je als kijker hard geconfronteerd wordt met Delia’s mislukte leven. Dan gaat het de hoofdrolspeelster in het tweede verhaal beter af: Greta (Parker Posey) wordt van suffe kookboek-redacteur een veelgevraagd literair redacteur. Het kost haar wel haar huwelijk, maar daar kiest ze bewust voor. Het derde verhaal gaat over Paula (Fairuza Balk), een jonge twintiger die ongewenst zwanger is. Nadat ze ternauwernood een auto-ongeluk heeft overleefd slaat ze op de vlucht, maar dat had ze beter niet kunnen doen.

Regisseur Rebecca Miller (dochter van toneel-auteur Arthur Miller) verfilmde met PERSONAL VELOCITY drie verhalen uit de gelijknamige verhalenbundel die zij enkele jaren geleden schreef. De film viel inmiddels veelvuldig in de prijzen, waaronder de Grote Juryprijs en de prijs voor het beste camerawerk op het laatste Sundance Festival.

Rebecca Miller | 2003 | IMDB | printversie


 

nieuwste reviews
Arthur’s Filmblik bevat uitgebreide recensies en korte beschrijvingen van filmhuisfilms.
Alle artikelen zijn geschreven voor de Goudsche Courant of voor het programmaboekje en de website van Filmhuis Gouda.

TV-tips van cinema.nl


vandaag: